Pasta z awokado

poniedziałek, 11 stycznia 2016
data:post.title

Awokado jest przepyszne, a przy tym jakie zdrowe! Zawiera zdrowe tłuszcze, które nie dość, że pomagają spalać tkankę tłuszczową, to jeszcze wykazują wiele właściwości zdrowotnych. Obniżają poziom cholesterolu, regulują ciśnienie krwi oraz sprzyjają zachowaniu szczupłej sylwetki. Oprócz tłuszczów, awokado jest bogatym źródłem witamin: E (witamy młodości), A, B1, B2, C,PP, K, H, kwasu pantotenowego oraz kwasu foliowego. Z substancji milneralnych zawiera wapń, potas i fosfor.

Awokado to naturalny składnik pełen korzyści dla naszego organizmu, o czym warto się przekonać na własnej skórze. Według najnowszych badań, osoby które włączyły ten owoc do swojej diety, ważyły prawie 4 kilogramy mniej i miały mniejszy obwód pasa niż osoby stroniące od awokado. Jak widać, mimo dużej ilości tłuszczów, awokado na stałe powinno zagościć w jadłospisie osób pragnących zrzucić zbędne kilogramy. Także zapraszam do przetestowania pasty z awokado na śniadanie ;)


          PASTA Z AWOKADO: 
  • 2 ugotowane jajka na twardo 
  • 1 dojrzałe awokado 
  • pęczek zielonej pietruszki 
  • 5-6 kaparów 
  • 2 łyżeczki soku z cytryny 
  • sól 
  • pieprz 

KROK 1: 
Wszystkie składniki na pastę zmiksuj na jednolitą, gładką masę. Według uznania, dopraw solą i pieprzem.

KROK 2: 
Gotową pastę podawaj z ulubionym pieczywem.


            Smacznego;)

2 komentarze

  1. awokado jest dobre na wszystko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda, jest bardzo korzystne dla naszego zdrowia ;)

      Usuń